Spouwmuurisolatie

Een duurzame investering!

Waarom spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is dé oplossing om in de winter uw huis behaaglijk warm te houden zonder dat uw stookkosten omhoog schieten. Of het houdt juist uw woning lekker koel op een hete zomerdag.

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat uw wooncomfort sterk verbetert, dat u minder last heeft van vocht en schimmelplekken en dat uw woning milieuvriendelijker wordt en dus een beter energielabel krijgt. Daarnaast is het de meest eenvoudige en rendabele manier om te besparen op de energierekening.

De investering is na 3 tot 5 jaar al terug te verdienen en kan u een besparing van wel 30% opleveren op de gasrekening!

Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er?

Supafil

ETS Isolatie brengt Knauf Supafil door middel van inblazen aan in de spouwmuur. Om de benodigde inblaasopeningen te creëren worden er gaten van een standaard boordiameter van 18 mm in de buitenmuur geboord. Dit gebeurt aan de hand van een juist boorpatroon waardoor de opbouw van de Knauf Supafil in de spouwmuur perfect tot zijn recht komt en nazakken niet mogelijk is. Na het boren van de gaten wordt de minerale wol onder hoge druk in de muren geblazen.
Omdat sommige woningen over een smalle voeg beschikken is er tevens een systeem ontwikkeld waarmee dit materiaal kan worden aangebracht met 16 millimeter boorgaten, of zelfs met 14 mm. Dit is echter specialistischer werk wat doorgaans extra kosten met zich meebrengt.

Bij verdiepingsvloerisolatie worden er gaten van 18 mm volgens een patroon in de houten vloer geboord. Wanneer de gaten zijn aangebracht kan de verdiepingsvloer vol worden geblazen met Knauf Supafil. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de ruimte eronder constanter blijft en niet door de vloer naar boven wordt afgevoerd.

Na het inblazen van de wol worden de gaten vakkundig dichtgemaakt zonder dat het uiterlijk van uw woning verandert.

Zo biedt ETS Isolatie met Knauf Supafil een kwalitatief goede isolatiemogelijkheid voor uw spouwmuren tegen een scherpe prijs.

 

Supafil

HR++ EPS parels®

ETS Isolatie gebruikt de HR++ EPS parels® voor zowel spouwmuurisolatie als ook voor bodemisolatie.

Om een zo optimaal gevulde spouwmuur te realiseren worden de HR++ EPS parels® door ETS Isolatie eerst vermengd met lijm om deze vervolgens met speciale apparatuur in de spouwmuur te blazen. Hiervoor worden er eerst gaten in de voegen van de buitenmuur geboord aan de hand van een bepaald boorpatroon. Dit zorgt voor de beste verdeling van de HR++ EPS parels® in de spouwmuur. Uiteraard worden de geboren gaten naderhand weer keurig en bijna onzichtbaar dichtgemaakt.

Voor bodemisolatie gebruikt ETS Isolatie ook HR++ EPS parels®. Hierbij worden de parels via een slang de kruipruimte ingeblazen en vervolgens gelijkmatig verdeeld dat het een een goede isolatielaag vormt over de gehele bodem van de kruipruimte.

Op deze manier biedt ETS Isolatie met de HR++ EPS parels® een perfecte optie voor kwalitatieve spouwmuurisolatie en bodemisolatie.

 

HR++ EPS parels

HR++ Greenfoam

ETS Isolatie gebruikt de HR++Greenfoam voor spouwmuurisolatie.

HR++Greenfoam is een isolatiemiddel van een open structuur schuim en kan worden toegepast in bijvoorbeeld buitenmuren (spouwmuur), dakhellingen en holle plafonds.

HR++Greenfoam wordt in vloeibare vorm ter plekke verwerkt en in de spouwmuur gegoten waarna het een schuim wordt welke niet plakt, niet zwelt na het verwerken en doordringt tot in de kleinste kieren en naden. Op deze manier wordt alles perfect afgedicht en wordt de meest ideale isolatiewaarde verkregen.Bij het verwerken van HR++Greenfoam wordt gebruik gemaakt van lucht en niet van CFK’s om op te schuimen. Daarnaast is HR++Greenfoam waterafstotend, dampdoorlatend door de open-cel-structuur en geurneutraal. HR++Greenfoam voldoet uiteraard ook aan de huidige brandweervoorschriften.

Op deze manier biedt ETS Isolatie met het HR++Greenfoam een perfecte optie voor kwalitatieve spouwmuurisolatie.

HR++Greenfoam

Hoe gaat isolatie in zijn werk?

Om een duidelijk beeld te creëren van de isolatiemethoden en de soorten isolatie, hebben wij video’s gemaakt van onze projecten. Dit zijn recente projecten waarbij geïsoleerd wordt met Supafil en HR++ EPS parels®.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en kosten van dakisolatie voor uw woning? Neem vrijblijvend contact op via 0547 – 85 09 75 of mail ons via info@ets-isolatie.nl of ga direct naar de pagina ‘Aanvragen‘.

Je kunt ons ook in de gaten houden op Facebook.